Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Stags Leap Cask 23 Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

169.900 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Stags' Leap Wine Cellars
Egységár: 226.533,33 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. május 17.
A 2019-es Stags Leap CASK 23 Cabernet Sauvignon kaliforniai bor egyesíti a FAY dűlő jellegzetes parfümjegyeit az S.L.V. struktúrájával és sötét gyümölcsösségével. Illatos és friss aromák, piros és fekete ribizli, fekete tea, ánizs és szerecsendió töltik be az illatot. A bor vibráló a szájban, ízében nagyon koncentrált, telt testtel, pikáns és bársonyos tanninokkal, valamint szeder és ribizli ízekkel. Ez a CASK 23 elegáns, ízgazdag évjárata, integrált tölgyfával, kifinomult tanninokkal és hosszan tartó utóízzel.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A malolaktikus erjedés után a seprőt több hónapon keresztül naponta keverték, hogy gazdagabbá tegyék a bort. Az egyes tételeket külön borkészítették és érlelték az első évben, hogy az egyes blokkok jellegzetességei kifejlődhessenek, miközben finom fűszeres jegyeket adtak hozzá. Az érlelés második évében a tételeket összevegyítették, hogy az ízek harmonizáljanak, és a CASK 23-ban eggyé váljanak. A bort összességében 21 hónapig érlelték kis méretű új francia tölgyfahordókban. A bort szűrés nélkül palackozták.

Származás: A CASK 23 két szőlőültetvény története, amelyek harmonikus keverékké állnak össze. A 2019-es kínálatban a gyümölcs 52%-a az S.L.V.-ből, 48%-a pedig a FAY dűlőből származik. Az egymás mellett fekvő birtokok egyes blokkjai különálló tulajdonságokkal ruházzák fel a bort. Az S.L.V. és a FAY keleti domboldalak vulkanikus talaján ültetett tőkék adják a CASK 23 szerkezetét, koncentráltságát, fűszeres intenzitását és elegáns tanninjait; a két dűlő középső és alsó részén lévő alluviális talajon termesztett tőkék pedig élénk gyümölcsízeket, rugalmas középső szájpadlást és illatos aromákat adnak a bornak.

Fogyasztás: Élvezze ezt a CASK 23-at porcini párolt rövid bordával, polentával, mézes és calabriai chilis sertéskarajjal, sült almával, vagy szarvasgombás kecskesajtos rizottóval, prosciuttóval, rukkolával és érlelt balzsamecettel.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon 
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 15%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.6 pont
James Suckling 95 pont
Robert Parker 96 pont
Wine Enthusiast 95 pont
Wine Spectator 95 pont